Utvecklingschef till Culinar

Kristianstad, Fjälkinge

Culinar Sverige AB har ca 180 anställda med produktionsanläggning i Fjälkinge. Vi ingår i Lyckebygruppen, som ägs av Sveriges Stärkelseproducenter, med ca. 350 medarbetare i Sverige och en omsättning på ca 150 MEUR.

Våra kunders framgång är vår största drivkraft. Culinar erbjuder hjälp till livsmedelsproducenter, hela vägen från inspiration till idé, smaksättning och utveckling av produkter och recept till leverans av ett stort kvalitetssäkrat sortiment av kryddor, andra ingredienser och unika blandningar.

Vill du leda Sveriges mest framgångsrika smaksättare och produktutvecklare inom livsmedelsindustrin till vidare utveckling och tillväxt? Culinar har vuxit starkt de senaste åren och söker nu en

Utvecklingschef

Som Utvecklingschef får du en mycket central roll i verksamheten, då produktutveckling och innovation är hjärtat i verksamheten. Du kommer få möjlighet att arbeta ut mot hela den nordiska livsmedelsindustrin med en portfölj av världens olika kryddor och smaker.

Culinar har en stor utvecklingsavdelning bestående av erfarna och kompetenta specialister på smaksättning inom olika kategorier så som vegetariskt, kött och chark, måltid, bageri och snacks. Produktutvecklarna arbetar konsultativt med kunderna och bidrar och skapa nytta i deras utvecklingsprocess genom kunskap och service inom smaksättning och produktutveckling. Avdelningen arbetar också med inspirationsföreläsningar och ger information om trender och ingredienser till sina kunder.

Utvecklingsavdelningen hanterar en portfölj med 900 råvaror/ingredienser och genomför hundratals kundprojekt i månaden. Detta ställer krav på kund- och affärsfokus och ett starkt processtänk för att skapa ett effektivt flöde och att kunna prioritera kunder/projekt samt arbeta med ständiga förbättringar. Rollen har budgetansvar och ansvarar för att utveckla produktportföljen, bedöma och initiera nya produkter/applikationsidéer samt säkra den förvärvade kunskap och kompetens som genereras i utvecklingsarbetet.

Utvecklingsavdelningen består av 13 personer, varav 10 direktrapporterande och huvuduppgiften för Utvecklingschefen är att leda och utveckla teamet i det dagliga samt arbeta med att skapa tydliga prioriteringar och förväntningar. Ett annat mål för rollen är att vara med och aktivt bidra och utveckla strategin tillsammans med VD och ledningsgruppen för att utveckla verksamheten.

Utvecklingschefen arbetar nära sälj, produktion, inköp och kvalitet och kommer tillsammans med sitt team vara ansiktet utåt mot livsmedelsproducenter i Norden.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Personalansvar; leda, utveckla och motivera medarbetarna inom utveckling
 • Budgetansvar
 • Ansvara för att göra prioriteringar och fördela resurser på ett affärsmässigt optimalt sätt
 • Säkerställa ett gott samarbete med övriga avdelningar
 • Ansvara för att utveckla produktportföljen, bedöma och initiera nya produkter/applikationsidéer
 • Säkra att ny kunskap och kompetens, tas tillvara och sprids vidare i organisationen
 • Arbeta med affärsutveckling
 • Ansvara för att utveckla den tekniska dialogen och relationen med kunderna

Om dig

Vi söker dig med akademisk examen, företrädesvis inom livsmedelsteknik eller kemi, som har flerårig erfarenhet från livsmedelsindustrin, där produktutveckling har varit en central del för dig och har erfarenhet av att leda och utveckla team. Du har intresse av att arbeta affärsnära och erfarenhet av att arbeta B2B samt är van vid att hantera många parallella projekt. Du har ett starkt intresse för smak och mat och har du arbetat internationellt så är det ett extra plus.

Du är analytisk, driven och som ledare är du kommunikativ samt inspirerar till innovation och utveckling av produkter. Du har en naturlig ledarförmåga och har både intresse av och förmåga att leda, engagera och utveckla andra, även utanför det egna teamet. Du har en förmåga att balansera det kortsiktiga perspektivet i det operativa, dagliga arbetet med strategiskt och långsiktigt arbete. Du har en god förmåga att prioritera och fatta beslut.

Låter detta som din typ av utmaning?

Vi väntar på att höra ifrån dig, så skicka gärna din ansökan redan idag!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med AIMS International. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan, bestående av CV och personligt brev, så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt. Har du några frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter, Emma Linden, +46 076-344 25 26, emma@aimsinternational.se eller Louise Brondin Månsson +46 76 328 30 80, louise@aimsinternational.se

Contact person

Louise Brondin Månsson AIMS

louise@aimsinternational.se

0763283080

Thank you for your application! Application submit failed, please try again Apply quick and easy

Please provide your first name.
Please provide your last name.
Please provide a valid e-mail.
Click here to upload your document
Please provide at least one document (ex CV, letter, grades)
   The file size cannot exceed 50 MB
   Please send the documents in PDF or Word format.
   Please approve the Privacy Policy.

    

   5 %